Easy Sweet -vartalosokerin käyttöohje ihokarvojen poistoon

Lämmitys vesihauteessa: Kaada kiehuva vesi 1 l vetoiseen kannelliseen astiaan, aseta Easy Sweet astiaan ja kaada vettä purkin kanteen saakka ja sulje kannella. 20 minuutin kuluttua sokeri on lämmennyt käyttökuntoon (talvella vaatii pidemmän lämmitysajan) Sinä aikana valmistele itsesi; riisu se alue paljaaksi jonka haluat sokeroida. Suosittelen sokeroitavan alueen desinfioimista. Lämpimät alueet kuten kainalot ja nivustaipeet kannattaa talkita, voit myös talkita kaiken sokeroitavan alueen.
Lämmitys mikrossa: lämmitä täydellä teholla 15-20 sek. Mikrolämmityksessä sokeri tulee tosi kuumaksi, joten sokeri ota sokeri purkista esim. lusikan varrella samalla sekoittaen. Sokerin vähentyessä lämmitysaika lyhenee.

Voit käyttää hanskoja tai olla paljain käsin.  Vartalosokeri on valmis kun saat sen otettua helposti purkista. Tällöin se tuntuu lämpimältä ja pehmeältä.  1/5 purkin sisällöstä riittää koko kehon käsittelyyn eli jos aiot käsitellä vain bikinirajat, ota purkista vain reilun viinirypäleen kokoinen massa. Kastele heti toisen käden sormet vedessä ja aloita venyttely. HUOM! Sokeri ei toimi oikein mikäli et lisää vettä Venyttele sokeria molemmin käsin hetken ajan kunnes sokeri muuttaa väriä läpikuultavasta mattavaaleaksi ja muuttuu tarttuvaksi. Sokeriin voi joutua lisäämään hieman vettä vielä venyttelynkin aikana jotta saat siitä tarttuvan (varsinkin talvella). Veden määrää säätelemällä saat sokerista jämäkämpää tai helpommin levittyvää. Sokerin tulisi tuntua kuin venyvä purkka.

Sokerin levitys iholle:

Tapa  1: Levitä sokeri myötäkarvaan työntämällä/levittämällä peukalon koko mitalla. Vedä liike takaisinpäin, jolloin sokeri irtoaa ihosta. Tämä keino on paras hennoille karvoille.

Tapa 2: Levitä sokeri vastakarvaan 75% iholle ja pidä 25% sormenpäillä kiinni, pitäen peukaloa massan alla. Nykäise nyt sokeri ihonmyötäisesti vastakkaiseen suuntaan HUOM! sokeroinnin onnistumisen salaisuutena on liikkeen ihonmyötäisyys, ei esim. nostoliike).

Sääret, reidet ja käsivarret:

Käsittele n. 5 sentin aluetta kerrallaan varsinkin ensimmäisillä kerroilla. Työskentele yhdellä kädellä ja unohda toinen käsi. Kun sokeri on tarttuvaa, niin se tarttuu tiukasti myös toisen käden sormiisi. Valitse kumpi levitystapa sopii itsellesi parhaiten. Sokeri irtoaa ihosta vieden mukanaan suurimman osan ihokarvoista. Onnittele itseäsi jos sait jo kaikki karvat irti! Voit työstää samaa aluetta useaan kertaa, sokeri ei koskaan vahingoita ihoasi.  Vinkki säärten takaosan käsittelyyn: seiso yhdellä jalalla ja nosta toinen jalkasi tuolille, näin yletyt paremmin sääreen takaosaan.

Intiimialue:

Ihanteellinen karvojen mitta on muutamasta millistä alle senttiin. Mikäli ihokarvat ovat kovin pitkät niin leikkaa saksilla karvoitusta lyhyemmäksi. Ennen sokerointia iho kannattaa talkita.  Käsittele aluksi muutaman sentin aluetta että koet miltä se tuntuu. Ja eihän se niin kamalaa ollutkaan! Levitä sokeri karvankasvun suunnan vastaisesti ja vedä myötäkarvaan. Palkkioksi saat sileän iho useaksi viikoksi! Vinkki reiden sisäsivujen käsittelyyn: tiukenna toisella kädellä käsiteltävää aluetta, näin vähennät mustelmien syntymistä herkälle alueelle

Huulet:

Ota sokeria vain teelusikallinen sormeesi. Talkitse ylähuuli. Levitä sokeri karvankasvun vastaisesti iholle ja nykäise vastakkaiseen suuntaan. Sokeri poistaa hellävaraisesti karvat eikä koskaan vaurioita ihoasi kuten esim. valmiit vahaliuskat.  Käsittelyn jälkeen iho punoittaa, mutta palautuu ennalleen hetken kuluttua.

Miesten selkä tai rintakarvat

Mikäli karvoitus on kovin runsasta, aja se ensin noin 6-10 millin sängeksi. Levitä sokerimassa karvankasvun suunnanvastaisesti ja nykäise nopealla ranneliikkeellä.

Yleisiä vinkkejä:

Mikäli sokeri tarttuu tiukasti ihoon kiinni, niin älä huolestu. Näin käy ammattilaisillekin. Se on tyypillistä sokerille varsinkin kun työskentelet lämpimällä iholla.  Saat sokerin irti ihosta ”tökkimällä” sokerisella kädellä aluetta ulkoreunasta alkaen. Mikäli se ei auta, niin irrota sokeri sormin, laita sivuun, pese ja talkitse alue. Sillä välin sivuun laittamasi sokeri on levännyt ja viilentynyt ja on taas käyttökunnossa. Voit myös lisätä siihen hieman uutta lämmintä vartalosokeria purkista.

40 gramman sokerilla voit normaalisti työstää koko kehosi; käsivarret, kainalot, sääret ja intiimialueen.  Sokeroinnin jälkeen voit kompostoida käytetyn sokerin. Iholle jääneen sokerin voit pestä pois kostealla pyyhkeellä tai vedellä.

Katso video tuotteen käytöstä (linkki)

Tulosta ohjeet tästä (pdf-muodossa)