Turkkilaiset keset eli kuorintakintaat

Turkkilaiset ovat jo useiden vuosisatojen ajan käyttäneet ihon hyvinvointiin hierontakintaita poistamaan kuolleen ihosolukon vartaloltaan. Turkkilaiset käyvät edelleen yleisissä turkkilaisissa saunoissa eli hammameissa ja keset ovat heillä edelleenkin käytössä.

Kuorinta auttaa ihoa hengittämään sekä vilkastuttaa pintaverenkiertoa joka taas auttaa ehkäisemään selluliittia sekä jo syntynyttä selluliittia. Ihon kuorinta auttaa myös siinä, että ihohuokoset pysyvät avoinna ja vältät näin sisäänpäin kasvavia ihokarvoja.

Kuorintakintaita käytetään perinteisesti seuraavasti: hikoile saunassa 15-20 minuuttia, (tai vaihtoehtoisesti käy kuumassa kylvyssä)  valele ihoasi runsaalla vedellä tai pidä muuten saunan ilma kosteana. Pese vartalosi saippualla, huuhtele ihosi saippuan jäämistä ja ota sen jälkeen käyttöösi turkkilainen kuorintakinnas. Kastele se ja kierrä kuivaksi, sen jälkeen hiero vartalosi kauttaaltaan kintaalla pyörivin tai poikittaisliikkein. Huomaat kuinka kuollut ihosolukko ”rullautuu” iholtasi. Helpointa se on huomata esim. yläkäsivarren ihosta. Kuorintahansikkaan kanssa ei ole tarkoitus käyttää saippuaa, joten pese se käytön jälkeen vain kuumalla vedellä ja ripusta kuivumaan.

Turkkilainen kese on kudottu käsin, käsin kehrätystä vuohen karvasta. Kese on todella laadukas ihoa hellästi ja luonnonmukaisesti kuoriva hansikas.

Hanki nyt omasi, jotta voit pitkittää ihon silkkisyyden tuntua!