Käyttöohje

Easy Sweet -vartalosokerin käyttöohje ihokarvojen poistoon

Kuumenna vesi vedenkeittimellä, aseta 220 g tiiviisti suljettu muovipurkki esim. kattilan pohjalle, kaada kiehuva vesi kattilaan purkin kanteen saakka ja sulje kattila kannella. 15 minuutin kuluttua sokeri on lämmennyt käyttökuntoon. Sinä aikana valmistele itsesi; riisu se alue paljaaksi jonka haluat sokeroida. Suosittelen sokeroitavan alueen desinfioimista. Lämpimät alueet kuten kainalot ja nivustaipeet kannattaa talkita, voit myös talkita kaiken sokeroitavan alueen.

Voit käyttää hanskoja tai olla paljain käsin.  Vartalosokeri on valmis kun saat sen otettua helposti purkista sormellasi. Tällöin se tuntuu lämpimältä ja pehmeältä.  1/5 purkin sisällöstä riittää koko kehon käsittelyyn eli jos aiot käsitellä vain bikinirajat, ota purkista vain reilun viinirypäleen kokoinen massa. Venyttele sokeria molemmin käsin muutaman minuutin ajan kunnes sokeri muuttaa väriä läpikuultavasta mattavaaleaksi. Saat sokerista pehmeämpää ja tarttuvampaa jos kostutat sitä hieman kuumalla vedellä. Jotta vettä ei tule liikaa, niin kostuta sormiasi tai vain vahan kulmaa vedessä. Jatka venyttelyä hetken aikaa. Sokerin tulisi tuntua kuin venyvä purkka.

Sokerin levitys iholle:

Tapa  1: Levitä sokeri myötäkarvaan työntämällä/levittämällä peukalon koko mitalla. Vedä liike takaisinpäin, jolloin sokeri irtoaa ihosta. Tämä keino on paras hennoille karvoille.

Tapa 2: Levitä sokeri vastakarvaan 75% iholle ja pidä 25% sormenpäillä kiinni, pitäen peukaloa massan alla. Nykäise nyt sokeri ihonmyötäisesti vastakkaiseen suuntaan HUOM! sokeroinnin onnistumisen salaisuutena on liikkeen ihonmyötäisyys, ei esim. nostoliike).

Sääret, reidet ja käsivarret:

Käsittele n. 5 sentin aluetta kerrallaan varsinkin ensimmäisillä kerroilla. Työskentele yhdellä kädellä. Vedä sokeria tiukasti ihoa vasten karvan kasvusuunnan vastaisesti eli alhaalta ylös tai vasemmalta oikealla riippuen mihin suuntaa karvat kasvavat. Levitä massasta noin 75 % iholle ja pidä 25 % sormenpäillä kiinni, pitäen peukaloa massan alla. Nykäise nyt sokeri ihonmyötäisesti vastakkaiseen suuntaan (HUOM! sokeroinnin onnistumisen salaisuutena on liikkeen ihonmyötäisyys, ei esim. nostoliike). Sokeri irtoaa ihosta vieden mukanaan suurimman osan ihokarvoista. Onnittele itseäsi jos sait jo kaikki karvat irti! Voit työstää samaa aluetta useaan kertaa, sokeri ei koskaan vahingoita ihoasi.  Vinkki säärten takaosan käsittelyyn: seiso yhdellä jalalla ja nosta toinen jalkasi tuolille, näin yletyt paremmin sääreen takaosaan.

Intiimialue:

Ihanteellinen karvojen mitta on muutamasta millistä alle senttiin. Mikäli ihokarvat ovat kovin pitkät niin leikkaa saksilla karvoitusta lyhyemmäksi. Ennen sokerointia iho kannattaa talkita.  Käsittele aluksi muutaman sentin aluetta että koet miltä se tuntuu. Ja eihän se niin kamalaa ollutkaan! Tällä sama juttu kuin säärissä, levitä sokeri karvankasvun suunnan vastaisesti ja vedä myötäkarvaan. Palkkioksi saat sileän iho useaksi viikoksi! Vinkki reiden sisäsivujen käsittelyyn: tiukenna toisella kädellä käsiteltävää aluetta, näin vähennät mustelmia syntymistä herkälle alueelle

Huulet:

Ota sokeria vain teelusikallinen sormeesi. Talkitse ylähuuli. Levitä sokeri karvankasvun vastaisesti iholle ja nykäise vastakkaiseen suuntaan. Sokeri poistaa hellävaraisesti karvat eikä koskaan vaurioita ihoasi kuten esim. valmiit vahaliuskat.  Käsittelyn jälkeen iho punoittaa, mutta palautuu ennalleen hetken kuluttua.

Miesten selkä tai rintakarvat

Mikäli karvoitus on kovin runsasta, aja se ensin noin 6-10 millin sängeksi. Levitä sokerimassa karvankasvun suunnanvastaisesti ja nykäise nopealla ranneliikkeellä.

Yleisiä vinkkejä:

Mikäli sokeri tarttuu tiukasti ihoon kiinni, niin älä huolestu. Näin käy ammattilaisillekin. Se on tyypillistä sokerille varsinkin kun työskentelet lämpimällä iholla.  Saat sokerin irti ihosta ”tökkimällä” sokerisella kädellä aluetta ulkoreunasta alkaen. Mikäli se ei auta, niin irrota sokeri sormin, laita sivuun, pese ja talkitse alue. Sillä välin sivuun laittamasi sokeri on levännyt ja viilentynyt ja on taas käyttökunnossa. Voit myös lisätä siihen hieman uutta vartalosokeria purkista tai ottaa kokonaan uuden sokerin ja aloittaa alusta.

40 gramman sokerilla voit normaalisti työstää koko kehosi; käsivarret, kainalot, sääret ja intiimialueen.  Sokeroinnin jälkeen voit kompostoida käytetyn sokerin. Iholle jääneen sokerin voit pestä pois kostealla pyyhkeellä tai vedellä.

Katso video tuotteen käytöstä (linkki)

Tulosta ohjeet tästä (pdf-muodossa)